VÅRA PROFILER

Hockeyprofilen

Hockey är vår profil med flest elever.

Upplägget för hockeyprofilen fungerar så att eleverna tränar en timme hockey varje morgon, med början kl 8:00. Sedan byter de om och äter mellanmål i hockeyhallen, varefter de beger sig till skolan. Undervisningen börjar kl 10:00 (eller aningen senare vissa dagar).

Hockeyträning sker 4 dagar i veckan. Onsdagar är matchdag (vilket kan betyda att eleverna har match eller att andra har match)

Träningen fokuserar mycket på sådant som spelaren kanske inte hunnit med eller fått tillräcklig träning på under normala träningspass med klubben, till exempel teknik och passningsspel. Vi undviker extremt fysiskt ansträngande pass, eftersom eleverna då kan bli för trötta för skolarbetet.

Skolan samarbetar med  Hässelby Kälvesta Hockey Klub . Det är även där träningen bedrivs. Tränare utses av klubben och skolan tillsammans. Vi lägger stor vikt vid att tränaren är en skicklig hockeytränare, men också uppvisar goda ledaregenskaper och delar skolans värdegrund.

Resultat

Tränarna är alla eniga om att de elever som deltar i denna träning gör mycket snabbare framsteg än övriga spelare som bara tränar som vanligt med klubben.  Exempelvis var 8 spelare från klubben med i årets TVpucken. Skolmässigt har våra lärare har sett att morgonträning har en positiv inverkan på studierna. Eleverna är vakna när de kommer till skolan, och de har fått “springa av sig” så de har bättre fokus.

Kan spelare vara med på profilen även om de tränar i en annan klubb än där morgonträningen sker?

Absolut. Vi har flera spelare som har detta arrangemang nu. Träningen på morgonen sker i Profilgymnasiets regi, och är inte exklusivt knuten till någon klubb.

Innebandyprofilen

Innebandyprofilen drivs i samarbete med Hässelby Hawks innebandyklubb.

Programmet är upplagt ungefär som våra andra profiler med innebandypass på morgonen och sedan vanlig skoldag. Träningen kommer att ske i Riddersvikshallen med tränare från Hässelby Hawks.

Bordtennisprofil

Profilskolan utvidgade HT 2019 vår verksamhet till att även omfatta bordtennis. Programmet drivs i samarbete med Ängby bordtennisklubb. Eleverna har tre träningspass perveckan och träningen sker i Vällinbyhallen.

Hittills har vi mest elever från Ängbyklubben, men även andra är välkomna.

Programmet är upplagt ungefär som våra andra profiler med bordtennispass på morgonen och sedan vanlig skoldag.

Tennisprofil

Vår skola har tidigare haft ett mycket omfattande tennisprogram med mest elever på elitnivå som tränade med Good to Great Tennis Academy. Vi öppnar nu åter denna profil. Träningsarrangemangen utarbetas på individuell basis utifrån behov och klubbtillhörighet.

.